Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Angst voor de tandarts

Bij angst voor de tandarts is het van belang om een tandarts te vinden bij wie u zich op uw gemak voelt. De specialisten van Tandartspraktijk Leidseplein hebben jarenlange ervaring met de behandeling van patiënten met tandartsangst. Ons tandheelkundig team richt zich allereerst op uw ervaring, zodat de verzorging van uw gebit op een ontspannen manier kan plaatsvinden.

  • Ervaren tandartsen
  • Rustige omgeving
  • Pijnloze behandelingen

Overwin nu uw angst voor de tandarts en kom langs voor een gebitscontrole. Maak heel eenvoudig online een afspraak, onze specialisten staan voor u klaar!

Afspraak maken

Tandartsangst

Angst voor de tandarts komt veel voor: ongeveer 40% van de Nederlandse bevolking gaat niet graag naar de tandarts of is zelfs zo angstig dat zij een tandartsbezoek vermijden. Het vervelende gevolg van tandartsangst is dan ook de verslechtering van het gebit.

Er zijn verschillende oorzaken voor een tandartsfobie, bijvoorbeeld nare ervaringen, angst voor pijn en enge verhalen van anderen. Deze veel voorkomende factoren zorgen ervoor dat patiënten bang zijn voor de behandeling.

Het team van Tandartsenpraktijk Leidseplein zorgt ervoor dat u zich weer op uw gemakt voelt bij een tandheelkundige behandeling. We beginnen rustig met een gebitscontrole en bekijken wat er nodig is voor uw gebit.

Tips bij tandartsangst

Het team van Tandartspraktijk Leidseplein helpt u graag van uw tandarts angst af door rekening te houden met uw wensen tijdens een behandeling. Daarnaast zijn er dingen die u zelf kunt doen wanneer u bang bent voor de tandarts.

Neem een vriend mee

U hoeft niet in uw eentje uw tandartsangst aan te pakken. Laat een goede vriend of ondersteunend familielid helpen door erop toe te zien dat u een afspraak maakt én dat u ook echt gaat. Deze persoon is uiteraard ook welkom om u te begeleiden tijdens uw tandartsafspraak. Zo heeft u een stok achter de deur om uw afspraak niet af te zeggen. Ook kan het prettig zijn om iemand mee te hebben die u kan kalmeren.

Laat weten wat uw angsten zijn

U bent niet de enige die last heeft van tandartsangst, dus u hoeft zich zeker niet te schamen. Praat over uw angst en laat ons weten waarover u zich zorgen maakt. De tandarts zal er alles aan doen om de behandeling prettig te laten verlopen.

Probeer te ontspannen

We nemen uw angsten natuurlijk serieus, maar het kan helpen om zo min mogelijk aan uw angsten te denken. In principe kunnen alle tandheelkundige behandelingen pijnloos worden uitgevoerd.

Over Tandartspraktijk Leidseplein

Ons enthousiaste team werkt graag aan de gezondheid van uw gebit in onze tandartsenpraktijk nabij het Leidseplein in Amsterdam. Onze praktijk is zes dagen in de week geopend en goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. Wilt u meer informatie over onze tandartsenpraktijk en wat we doen om uw tandartsangst te verhelpen? Neem dan contact met ons op via 020 625 5930.

Afspraak maken

Behandelingen

Tandartspraktijk Leidseplein biedt diverse behandelingen aan:

Kosten en vergoeding

De tarieven voor tandheelkundige behandelingen worden ieder jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De tarieven geven een indicatie van de kosten van uw behandeling, maar nog geen totaalprijs. Een behandeling wordt meestal samengesteld uit verschillende onderdelen.

Per verzekering bestaan er grote verschillen in de vergoeding, van een vast bedrag tot een percentage van de totale kosten. Over het algemeen dient u aanvullend verzekerd te zijn om aanspraak te maken op een vergoeding van de kosten. Raadpleeg daarom altijd de polisvoorwaarden van uw verzekering en voorkom onverwachte kosten achteraf.

Afspraak maken

Heeft u vragen over tandartsangsten of wilt u direct een afspraak maken voor een consult? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 020 - 625 5930 of door een e-mail te sturen naar info@tandartsleidseplein.nl.

Contact

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam (route)

Tel. 020 - 625 5930
E. info@tandartsleidseplein.nl

Onze openingstijden

Maandag:08:00 uur - 14:00 uur
Dinsdag:08:00 uur - 17:00 uur
Woensdag:08:00 uur - 17:00 uur
Donderdag:08:00 uur - 17:00 uur
Vrijdag:08:00 uur - 14:00 uur
Zaterdag:09:00 uur - 14:00 uur
Zondag:Gesloten

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109