Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Beugels

Laat een beugel plaatsen bij Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein om snel een mooi en recht gebit te krijgen. Met een onzichtbare beugel van Invisalign is doorgaans al binnen 3 maanden het gewenste resultaat te behalen. Maak heel eenvoudig online een afspraak en laat uw gebit onderzoeken voor de mogelijkheden van een beugel.

Afspraak maken

Uiteraard kunt u ook telefonisch een afspraak maken, een e-mail sturen of even binnenlopen in onze praktijk. We zijn onder andere op donderdagavond en op zaterdag geopend.

Contact

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam (route)
Tel. 020 - 625 5930
E. atl.tandarts@gmail.com

Onze openingstijden

Maandag:    08.00 - 14.00
Dinsdag:      08.00 - 17.00
Woensdag:  08.00 - 17.00
Donderdag: 08.00 - 17.00
Vrijdag:        08.00 - 14.00
Zaterdag:     09.00 - 14.00
Zondag:        Gesloten

 

Voordelen van een beugel

Een beugel helpt u aan een mooi en recht gebit en een stralende glimlach. Daarnaast zorgen beugels er ook voor dat:

  • uw tanden beter op elkaar aansluiten;
  • uw spraak- en kauwfunctie verbeteren;
  • uw gebit gemakkelijker te reinigen is;
  • we tandvlees- en kaakgewrichtsklachten voorkomen.

De behandeling

Tijdens een consult onderzoekt de tandarts uw gebit en stellen we een behandelplan op, hierbij:

1. maken we (diverse) röntgenfoto’s van uw gebit en kaken;

2. heeft u alle gelegenheid om uw wensen en vragen door te nemen met de tandarts;

3. brengen we de mogelijkheden van de beugelsoorten in kaart en stellen we een advies op;

4. werken we een plan van aanpak uit, met kostenindicatie.

Met het behandelplan en de kostenindicatie verifieert u eenvoudig bij uw zorgverzekering of u mogelijk aanspraak maakt op een vergoeding van de kosten. Als u besluit tot een behandeling met een beugel, dan starten we het vervolgtraject:

  • We maken afdrukken van uw gebit op basis waarvan de tandtechnicus de beugel gaat vervaardigen.
  • Als de beugel af is komt u terug in de praktijk om deze te laten plaatsen.
  • U krijgt instructies en advies voor een optimale behandeling met behoud van uw mondhygiëne.
  • Na elke 4 tot 6 weken komt u terug in de praktijk voor een controle, maar de frequentie van de controlebezoeken variëren per beugelsoort.

Kosten en vergoeding

De kosten van een beugel liggen gemiddeld tussen de € 2000,- en € 4000,- en worden bepaald door de soort beugel, de tijdsduur van de behandeling en de status van uw gebit. Tijdens een consult voorafgaand aan de behandeling onderzoeken we uw gebit op basis waarvan we een behandelplan met kostenindicatie opstellen.

Beugels worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Enkel bij hoge uitzondering, zoals medische noodzaak door een aangeboren afwijking, is een vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Dergelijke verzoeken moeten echter altijd eerst vooraf door de zorgverzekeraar geaccordeerd worden.

Over het algemeen dient u aanvullend verzekerd te zijn om aanspraak te maken op een vergoeding van de kosten. Per verzekering bestaan er grote verschillen wat er vergoed wordt. Dat is bijvoorbeeld enkel een bepaald bedrag of een percentage van de totale kosten. Raadpleeg daarom altijd de polisvoorwaarden van uw verzekering. Zo voorkomt u onverwachte kosten achteraf.

Beugelsoorten

In samenwerking met een tandtechnicus in Amsterdam realiseren en plaatsen we bij Amsterdamse Tandartspraktijk Amsterdam vrijwel elke beugelsoort. Lees hieronder verder over de mogelijkheden of neem contact op voor meer informatie.

Slotjesbeugel

Door slotjes op tanden en kiezen te plakken en die te verbinden met een metalen draad, is het gebit langzaam in de juiste positie te brengen. Deze beugels zijn in vrijwel elke situatie mogelijk. Bij een afwijkende stand van de kaak kan echter wel een blok- of buitenboordbeugel nodig zijn.

Linguale beugel

Een linguale beugel is vergelijkbaar met een slotjesbeugel, maar nu bevinden de slotjes zich aan de achterzijde van de tanden. Deze beugel is daardoor niet direct zichtbaar in het gebit, maar tanden zijn aan de achterkant moeilijker te reinigen en eten kan gevoelig zijn.

Invisalign beugel

De beugels van Invisalign zijn transparant en doorzichtig. Daardoor is de beugel vrijwel onzichtbaar als u deze draagt. Tijdens de behandeling krijgt u elke 6 tot 8 weken nieuwe bitjes, die uw gebit langzaam in een mooie en rechte positie brengen.

MRA-beugel

De MRA-beugel werkt tegen slaapapneu en snurken. De twee losse bitjes plaatst u over uw boven- en onderkaak. De beugel zorgt voor ruimte tussen uw kaken, waardoor de luchtweg vergroot wordt. Hierdoor ademt u vrijer en nemen snurken en slaapapneu af.

Heeft u vragen over de verschillende soorten of wilt u meer informatie over een beugel die niet op deze pagina staat? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over beugels

Hieronder heeft onze tandarts voor orthodontie een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Wordt uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op.

Hoe lang moet ik de beugel dragen?

Het is van meerdere factoren afhankelijk hoe lang het duurt voordat het gewenste resultaat behaald is, waaronder uw gebitssituatie. Over het algemeen bedraagt het totale behandeltraject twee tot drie jaar. Met een Invisalign beugel is het gewenste eindresultaat doorgaans veel sneller te behalen.

Is een beugel pijnlijk?

Nee, de behandeling is pijnloos. Het is wel mogelijk dat u na het plaatsen of bijstellen van de beugel gevoeligheid ervaart. Tanden en kiezen worden na het bijstellen namelijk steeds iets strakker naar elkaar toe getrokken. Het eten van harde producten kan dan even vervelend zijn. De gevoeligheid is goed te onderdrukken met een pijnstiller en verdwijnt vanzelf na maximaal een paar dagen.

Hoe maak ik mijn beugel schoon?

Met een beugel is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van uw gebit. Etensresten blijven er namelijk gemakkelijk in achter. Tandenpoetsen is wel moeilijker met sommige beugels, daar zijn speciale tandenborstels voor verkrijgbaar. Vraag eventueel de tandarts of mondhygiënist om mondhygiëne-instructies en advies.

Wat mag ik eten met een beugel?

Het eten van harde en plakkerige etenswaren met een beugel, zoals kauwgom, drop en toffees, raden we af. Het drinken van koolzuurhoudende dranken raden we ook af, omdat de zuren het glazuur aantasten en tandplak veroorzaken. Daardoor ontstaan sneller gaatjes. Met een beugel is het noodzakelijk om dagelijks uw gebit zorgvuldig schoon te maken om een gezond gebit te behouden.

Waarom krijg ik een spalk?

Als het gebit in de gewenste positie is gebracht moet het daar blijven en dat is alleen mogelijk met behulp van retentieapparatuur, zoals een spalk. Tanden en kiezen moeten na het verschuiven namelijk nog vastgroeien in het kaakbot. Een spalk moet normaliter ca. 10 jaar gedragen worden.

Consult inplannen

Heeft u vragen over beugels of wilt u direct een afspraak maken voor een consult? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 020 - 625 5930 of door een e-mail te sturen naar info@tandartsleidseplein.nl.

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109