Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Brug plaatsen bij Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein

Een ontbrekende tand of kies laat u bij Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein vervangen met een brug om de oorspronkelijke vorm en functie van uw gebit te herstellen. Bruggen herstellen uw kauwfunctie en uitstraling en voorkomen dat tanden en kiezen scheefgroeien.

 • Duurzaam herstel van uw kauwfunctie en glimlach
 • Brug geplaatst door erkende tandarts-implantoloog
 • Ook behandelingen in de avond en op zaterdag

Neem contact met ons op door te bellen naar 020 - 625 5930 of maak direct een afspraak via onze online afspraakmodule. Tijdens een persoonlijk consult laat de tandarts u graag zien hoe een brug het uiterlijk en de functie van uw gebit verbetert.

Afspraak maken

 

Wanneer heb ik een brug nodig?

Bruggen plaatsen we als duurzame vervangingen van een of meerdere ontbrekende tanden en kiezen om:

 • De kauwfunctie te herstellen.
 • De uitstraling van het gebit te verbeteren.
 • Te voorkomen dat tanden en kiezen scheef- en uitgroeien.

 

De behandeling

Een brug plaatsen we over de lege ruimte van de ontbrekende tand of kies. De tanden of kiezen naast de lege ruimte dienen als zogenaamde pijlers waar de brug vervolgens aan bevestigd wordt. De behandeling waarbij we een brug plaatsen, verloopt grotendeels hetzelfde als de behandeling bij een kroon:

 1. De tandarts geeft u een (plaatselijke) verdoving, waarna hij de omliggende tanden of kiezen bewerkt om ruimte te creëren voor de brug.
 2. We maken een afdruk van uw beet, zodat het tandtechnisch laboratorium een gipsmodel kan maken van de afdruk.
 3. We bepalen in overleg met u de kleur van de brug.
 4. Terwijl de brug vervaardigd wordt, plaatst de tandarts een tijdelijke brug in uw mond.
 5. Als de brug af is, vervangt de tandarts de tijdelijke brug door de definitieve versie.

Als tanden of kiezen rondom de lege ruimte te weinig houvast bieden voor een brug, dan zal eerst een implantaat geplaatst moeten worden. Het implantaat dient als basis voor de brug en zetten we als kunstwortel in het kaakbot. Omliggende tanden en kiezen moeten dan eerst getrokken worden alvorens we het implantaat kunnen plaatsen. Vervolgens kan er een brug op bevestigd worden.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken om te ontdekken of een brug voor u geschikt is? Neem dan contact met ons op om een consult in te plannen.

Contact

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam (route)
Tel. 020 - 625 5930
E. atl.tandarts@gmail.com

Onze openingstijden

Maandag:    08.00 - 14.00
Dinsdag:      08.00 - 17.00
Woensdag:  08.00 - 17.00
Donderdag: 08.00 - 17.00
Vrijdag:        08.00 - 14.00
Zaterdag:     09.00 - 14.00
Zondag:        Gesloten

 

De behandelaar

Tandarts-implantoloog De Bye is onze behandelaar voor bruggen. Hij is gespecialiseerd in implantologie en heeft ook veel ervaring met de opbouw van implantaten, zoals kronen en bruggen. Bel 020 - 625 5930 voor een consult met tandarts De Bye en ontdek wat een brug voor uw gebit kan doen.

Kosten en vergoeding van bruggen

De kosten van een brug variëren per persoon en zijn onder meer afhankelijk van het aantal tanden of kiezen dat vervangen moet worden. Op basis van een vooronderzoek tijdens het eerste consult kunnen we u een kostenindicatie geven. Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.

Een brug wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed; een aanvullende tandartsverzekering is vereist als u aanspraak wilt maken op een vergoeding. Met de kostenindicatie die u van ons ontvangt, checkt u eenvoudig bij uw zorgverzekering of en hoeveel van de kosten vergoed worden. In veel gevallen is dit een percentage of een deel van de totale kosten.

 

Verschillende soorten bruggen

Bij Amsterdamse Tandartsenpraktijk Leidseplein plaatsen we drie soorten bruggen:

Reguliere bruggen
Een brug die één ontbrekende tand of kies vervangt en wordt bevestigd aan twee pijlers, aan beide zijden van de open ruimte.

Vrij-eindigende bruggen
Bij deze bruggen bevindt de pijler zich aan één zijde van de open ruimte.

Etsbruggen
Als tanden en kiezen naast de lege ruimte nog in goede staat zijn, dan kan de tandarts voor een etsbrug kiezen. Bij deze bruggen hoeven omliggende tanden slechts heel licht bewerkt te worden, waarna de brug aan de omliggende tanden vast wordt geplakt.

 

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen over bruggen beantwoord. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wenst of als uw vraag nog niet beantwoord is.

Wat is een brug?

Een brug is een duurzame vervanging voor een of meerdere ontbrekende tanden of kiezen. De brug wordt over de lege ruimte van de ontbrekende tand of kies geplaatst en aan omliggende tanden vastgemaakt.

Hoe lang gaat een brug mee?

Bruggen zijn gemaakt van sterk en duurzaam materiaal, waardoor ze gemiddeld tien jaar meegaan. Om de levensduur te optimaliseren is goede mondhygiëne noodzakelijk.

Is een brug plaatsen pijnlijk?

De behandeling wordt onder (plaatselijke) verdoving uitgevoerd, daardoor is het plaatsen van een brug pijnloos.

Kan ik last krijgen van napijn?

Het is normaal dat u na de behandeling gevoelige tanden ervaart. Deze gevoeligheid of lichte vorm van napijn is slechts tijdelijk en neemt vanzelf af. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met onze praktijk.

Hoe onderhoud ik mijn gebit met een brug?

Om een gezond gebit te behouden als de brug geplaatst is, zijn extra maatregelen benodigd. In de rand van de brug en het tandvlees blijft namelijk gemakkelijk tandplak achter. Daarom raden we aan om naast tandenpoetsen ook gebruik te maken van tandenstokers, ragers of flossdraad. Vraag de tandarts of preventieassistente eventueel om advies en mondhygiëne-instructies.

Consult inplannen

Neem contact op voor een consult of plan heel eenvoudig een afspraak in via onze online afspraakmodule. We zijn van maandag tot en met zaterdag geopend en bereikbaar via telefoonnummer 020 - 625 5930 en e-mailadres info@tandartsleidseplein.nl.

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109