Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Facings

Een gaaf gebit ziet er verzorgd uit. Een afgebroken stukje tand of scheve tanden? Laat uw gebit mooier maken met facings en krijg weer een stralende lach en een mooi gebit. Facings zijn schildjes van composiet of keramisch porselein die onze tandarts over uw tanden en kiezen plaatst. Op deze manier repareren we op een eenvoudige wijze en in één behandeling afgebroken of beschadigde tanden en kiezen. Na een behandeling verlaat u met een stralend gebit onze praktijk. Bij Tandarts Leidseplein bekijken we graag wat we voor u kunnen betekenen.

  • Verfraaiing en reparatie van uw gebit
  • Facings in 1 dag geplaatst
  • Ervaren team van tandheelkundige professionals

Onze tandartsen vullen spleetjes tussen tanden op, passen de stand van uw tanden aan en maken uw gebit witter met facings. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Klik op de button om een afspraak te maken.

Afspraak maken

Adres- en contactgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam (route)
Tel. 020 - 625 5930
E. atl.tandarts@gmail.com

Onze openingstijden

Maandag:    08.00 - 14.00
Dinsdag:      08.00 - 17.00
Woensdag:  08.00 - 17.00
Donderdag: 08.00 - 17.00
Vrijdag:        08.00 - 14.00
Zaterdag:     09.00 - 14.00
Zondag:        Gesloten

 

Verschil composiet en porseleinen facings

Er bestaan twee typen facings: van composiet en van porselein. Beide zijn het schildjes die we over uw tanden plaatsen. De schildjes zijn een dun laagje vulmateriaal, dat de tandarts met een hechtmateriaal op een bestaande, maar beschadigde, tand of kies aanbrengt. De porseleinen facings zijn kwalitatief beter dan de composiet facings en gaan langer mee. De composiet facings hebben een kortere levensduur, maar zijn wel goedkoper en worden in één dag geplaatst.

Voordelen composiet

  • De facings verkleuren niet
  • Composiet is goedkoper
  • Verkrijgbaar in de gewenste tint
  • In éénbehandelinggeplaatst

Voordelen porselein

  • Kwalitatief beter dan composiet
  • Gaat langer mee dan composiet
  • Kleur die past bij uw gebit

Behandeling met facings

Iedere oneffenheid aan uw gebit kan de tandarts met een facing wegwerken. U bepaalt zelf welk type u wilt laten plaatsen en in welke kleur de facings worden uitgevoerd. Na plaatsing van een composiet facing hardt de tandarts met een speciale lamp het materiaal uit en slijpt hij de facing bij om de juiste vorm te krijgen.

Voor porseleinen facings komt u twee keer naar onze praktijk, eerst om een afdruk te maken van uw gebit, waarna de tandtechnicus met het porselein aan het werk gaat. Bij de tweede afspraak plaatst de tandarts de facings met een hechtlaag op uw tanden. De plaatsing gebeurt meestal onder verdoving, in sommige gevallen onder narcose. Onze tandartsen adviseren u graag.

Veelgestelde vragen aan onze tandarts

Hoe moet ik mijn facings onderhouden?

Een facing verzorgt u op dezelfde manier als uw gewone gebit, wat betekent dat u tweemaal per dag uw gebit grondig poetst, liefst met een zachte tandenborstel. Daarnaast houdt u het gebit schoon met een rager, tandenstokers of met flosdraad. Vermijd het bijten op nagels en pennen, want dan beschadigt u de facings.

Kan ik met mijn nieuwe porseleinen facing alles eten?

In principe kunt u alles eten als de facings zijn geplaatst. Wel moet u oppassen met harde etenswaren zoals appels en zuurtjes. Deze kunnen de facings beschadigen.

Hoelang gaat een facing mee?

Porseleinen facings gaan langer mee dan facings van composiet. De levensduur van porseleinen facings is ongeveer vijftien jaar, mits u uw gebit goed onderhoudt en u zoveel mogelijk vermijdt te bijten op harde objecten. Bij composiet is de levensduur, afhankelijk van het onderhoud van het gebit, tussen de vier en acht jaar.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie of heeft u al besloten facings te laten plaatsen, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 020 – 625 5930. U kunt ook een e-mail sturen: info@tandartsleidseplein.nl.

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109