Met implantologie vervangen we een of meerdere ontbrekende tanden en/of kiezen. Door een implantaat te laten plaatsen bij Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein heeft u een duurzame basis voor een kroon, brug of prothese. Hiermee wordt de oorspronkelijke vorm en functie van uw gebit hersteld, zodat u weer ongestoord kunt eten, drinken en glimlachen.
Neem contact op voor een consult met tandarts De Bye. Tijdens het consult zal hij uw gebit beoordelen en een behandelplan inclusief kostenindicatie opstellen. Hiermee controleert u eenvoudig of u de kosten van de behandeling vergoed krijgt van uw verzekering.
Wilt u direct contact opnemen met een van onze medewerkers of een afspraak maken? Bel dan naar 020 - 625 5930 of loop binnen in onze praktijk. We zijn elke werkdag en op zaterdag geopend.
Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam (route)
Tel. 020 - 625 5930
E. atl.tandarts@gmail.com
Maandag: 08.00 - 14.00
Dinsdag: 08.00 - 17.00
Woensdag: 08.00 - 17.00
Donderdag: 08.00 - 17.00
Vrijdag: 08.00 - 14.00
Zaterdag: 09.00 - 14.00
Zondag: Gesloten
Tandarts De Bye is de tandarts van Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein die zich toegelegd heeft op implantologie. Hij plaatst implantaten in onze eigen praktijk nabij het Leidseplein.
Neem contact op voor een persoonlijk consult met tandarts De Bye.
Een implantaat is een geschikte oplossing wanneer:
Implantaten zijn te vergelijken met een kunstwortel en bieden dus houvast voor verschillende tandheelkunde oplossingen
Het is niet altijd mogelijk om implantaten te plaatsen. Om in aanmerking te komen dient:
Met behulp van een of meerdere röntgenfoto’s zal de tandarts bepalen of u aan bovenstaande voorwaarden voldoet.
In grote lijnen verloopt de behandeling met implantaten doorgaans in vier stappen:
Als het implantaat geplaatst is, is het normaal dat u enige gevoeligheid in uw gebit ervaart. Dit is eenvoudig te behandelen met een pijnstillend medicijn. Na de behandeling moet het implantaat drie tot zes maanden vastgroeien, voordat er een kroon, brug of prothese op bevestigd kan worden. Tijdens deze herstelperiode plaatst de tandarts een tijdelijke voorziening, omdat het implantaat dan niet belast mag worden.
De kosten van een behandeling met implantaten zijn afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden, waaronder het aantal implantaten. Bij implantologie geven wij onze patiënten altijd een behandelplan inclusief kostenindicatie. Hiermee checkt u eenvoudig bij uw zorgverzekering of u de kosten van de behandeling vergoed krijgt.
Over het algemeen worden de kosten niet vanuit de basisverzekering vergoed. Enkel bij ernstige ontwikkel- of groeistoornissen, waardoor een implantaat nodig is, worden de kosten (gedeeltelijk) vanuit de basisverzekering vergoed.
Meer informatie over de kosten vindt u op onze tarievenpagina.
Bekijk onderstaande antwoorden op de veelgestelde vragen over implantologie voor meer informatie. Ontbreekt uw vraag in deze lijst? Neem dan contact met ons op.
Implantologie omvat het tandheelkundige gebied waarbij de basis van het gebit hersteld wordt om de esthetiek en functie ervan te verbeteren. Een implantaat is een titanium schroef die als vervanging van een wortel in het kaakbot wordt aangebracht. Vervolgens wordt er een kroon, brug of prothese op geplaatst.
De overgang van een implantaat naar een kroon of brug is gevoelig voor tandplak, omdat dit gebied moeilijk te reinigen is. Daarom raden we aan om extra aandacht te besteden aan het behalen en behouden van een goede mondhygiëne. Gebruik daarvoor een zachte tandenborstel in combinatie met tandenstokers, ragers of flossdraad.
Goede nazorg is doorslaggevend voor het succes van de behandeling, daarom zal de tandarts uw gebit na plaatsing periodiek willen controleren. Het aantal keer dat u op controle moet komen verschilt per situatie. De tandarts zal onder andere:
Over het algemeen gaan implantaten een leven lang mee. De levensduur is echter wel afhankelijk van de mondgezondheid. Een ontsteking kan er bijvoorbeeld toe leiden dat het implantaat vervangen moet worden.
De behandeling wordt uitgevoerd onder verdoving, daardoor is implantaten plaatsen geheel pijnvrij. Doorgaans ervaren patiënten na de behandeling wel gevoeligheid in de mond, maar dat is goed te bestrijden met een pijnstillend medicijn.
Om in aanmerking te komen voor een implantaat moet er voldoende kaakbot aanwezig zijn en moeten het tandvlees en omliggende tanden gezond zijn. Als dat niet het geval is, moet er kunstmatig kaakbot bijgeplaatst worden en/of moet uw mondhygiëne eerst verbeteren.
Wilt u meer informatie over implantologie of weten wat een implantaat voor de vorm en functie van uw gebit kan betekenen? Neem dan contact op door te bellen naar 020 - 625 5930 of door een e-mail te sturen naar info@tandartsleidseplein.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen we zo spoedig mogelijk contact op om het consult in te plannen.