Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Invisalign Amsterdam

Invisalign is een onzichtbare beugel die we in onze tandartsenpraktijk in Amsterdam inzetten om u snel van een mooi en recht gebit te voorzien. De transparante bitjes zetten uw tanden en kiezen doorgaans al binnen 3 maanden recht, voor een stralende glimlach!

  • Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein heeft een vakkundig team van specialisten
  • U krijgt een duidelijk behandelplan en vooraf inzicht in de kosten van de onzichtbare Invisalign beugel
  • U kunt ook in het weekend bij ons terecht, we zijn op zaterdag open van 08:00 tot 14:00 uur.

Maak eenvoudig online een afspraak en laat uw gebit onderzoeken voor de mogelijkheden die de onzichtbare Invisalign beugel u biedt.

Afspraak maken

Aanmeten Invisalign in Amsterdam

Het tandartsenteam van Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein is gespecialiseerd in de behandeling met Invisalign: dé onzichtbare beugel voor rechte tanden en kiezen.

Waarom een Invisalign beugel?

Met de Invisalign beugel krijgt u een stralende glimlach en een gebit dat makkelijker schoon te houden is door de rechte stand van uw tanden en kiezen.

Een Invisalign beugel is transparant en kleurloos. De beugel is daardoor vrijwel onzichtbaar wanneer u hem in heeft. De kunststof bitjes en uw tanden zijn eenvoudig te reinigen doordat de beugel uitneembaar is. Daardoor kunt u ook alles blijven eten wat u wilt en heeft u geen last van achterblijvende etensresten. Het draagcomfort van een Invisalign beugel zorgt ervoor dat u vrijwel geen pijn ervaart en gewoon kunt blijven sporten.

Voordelen van de Invisalign beugel

  • Vaak binnen 3 maanden al positief resultaat
  • Minder pijnlijk dan traditionele beugels
  • Perfect op maat dankzij de modernste technieken
  • Uitneembaar, dus geen problemen tijdens eet- en drinkmomenten
  • In sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar

Behandeling

Gebitsanalyse

We onderzoeken uw gebit uitvoerig, waarbij we de stand van uw kaak, tanden en kiezen in kaart brengen. De tandarts bespreekt met u de mogelijkheden van Invisalign en wat uw verwachtingen en wensen zijn van de behandeling.

Behandelplan

De tandarts stelt een behandelplan op aan de hand van de gebitsanalyse. Hierin staat hoelang de behandeling gaat duren, hoe vaak er controlemomenten zijn en wat de kosten zijn voor uw Invisalign traject.

Plaatsing

Na het maken van een afdruk van uw gebit maken we de Invisalign bitjes voor u op maat. Wanneer deze klaar zijn kunnen ze geplaatst worden en bekijkt de tandarts of de beugel goed zit. Bij deze eerste plaatsing laten we ook zien hoe u zelf de inzichtbare beugel indoet en hoe het schoonmaken van de Invisalign in zijn werk gaat.

Controles

U heeft regelmatig periodieke controles zoals afgesproken in het behandelplan. Tijdens deze controles kijkt de tandarts of de voortgang naar wens verloopt en ontvangt u nieuwe bitjes wanneer nodig.

Eindcontrole

Aan het eind van het traject heeft u een recht gebit dankzij Invisalign. Omdat pas recht gezette tanden nog niet stevig in het tandvlees staan, plaatsen we een retainer voor extra stevigheid. Dit is een draadje achter uw tanden dat ervoor zorgt dat uw gebit recht blijft. Zodra de stand van uw tanden stabiel is verwijderen we de retainer.

Kosten en vergoeding Invisalign

De kosten van Invisalign zijn afhankelijk van de duur van de behandeling. Dit kunnen we het beste inschatten na een gebitsanalyse. Over het algemeen wordt een orthodontische behandeling vergoed vanuit uw aanvullende tandartsverzekering. Omdat de Invisalign vaak gezien wordt als een cosmetische keuze, blijft deze vergoeding meestal beperkt tot de consultkosten.

Invisalign regio Amsterdam

Ons enthousiaste team werkt graag aan de perfectionering van uw glimlach in onze tandartsenpraktijk nabij het Leidseplein in Amsterdam. We zijn zes dagen in de week geopend en goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. Wilt u meer informatie over onze behandeling met Invisalign? Neem dan contact met ons op via 020 625 5930.

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109