Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Klikgebit concept

Een goed functionerend gebit is essentieel om te kunnen eten, lachen en praten. Een klikgebit, ook wel klikprothese genoemd, vervangt uw eigen tanden en kiezen, zodat u weer zorgeloos kunt genieten. Door middel van implantaten in de kaak plaatsen we een volledig of gedeeltelijk gebit, dat eenvoudig plaatsbaar en uitneembaar is. Bij een bovengebit ontbreekt de gehemelteplaat, waardoor u bij het eten uw smaak behoudt. De implantaten plaatsen we onder verdoving en via een operatie in de kaak. Op de implantaten plaatsen we het klikgebit, dat nu stevig vastzit. Met een klikgebit van Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein profiteert u van de volgende voordelen:

 • Klikgebit voelt als eigen tanden en kiezen
 • Pijnloze behandeling
 • Behoud van smaak door het ontbreken van de gehemelteplaat
 • Kaak slinkt niet langer
 • Deels of geheel vergoed door uw verzekeraar

Wilt u meer informatie over het klikgebit of wilt u direct een afspraak maken? Neem contact op met Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein via 020 – 625 5930 of stuur een e-mail naar info@tandartsleidseplein.nl.

Afspraak maken

Adres- en contactgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam (route)
Tel. 020 - 625 5930
E.info@tandartsleidseplein.nl

Onze openingstijden

Maandag:08:00 - 17:00 uur
Dinsdag:08:00 - 17:00 uur
Woensdag:08:00 - 17:00 uur
Donderdag:08:00 - 19:00 uur
Vrijdag:08:00 - 14:00 uur
Zaterdag:08:00 - 13:00 uur
Zondag:Gesloten

Wanneer komt u in aanmerking voor een klikgebit?

Voor velen is een klikprothese een alternatief voor een slecht eigen gebit of voor een kunstgebit dat niet aan de wensen voldoet, bijvoorbeeld doordat het vaak loszit of kantelt bij het eten. Het kaakbot slinkt namelijk doordat er geen geen tand- en kieswortels meer in de kaak zitten. Het klikgebit is uitermate geschikt als u zich herkent in (een van) onderstaande situaties:

 • Pijnklachten
 • Slinkende kaak
 • Moeite met eten, praten en lachen
 • Ingevallen wangen
 • Loszittende prothese

Behandeling

Tijdens de intake bespreekt u uw situatie met de implantoloog. U geeft in het intakegesprek ook aan of en welke medicijnen u gebruikt en of u allergieën heeft. Vervolgens worden resterende tanden of kiezen onder verdoving getrokken. Die behandeling is volledig pijnloos dankzij een verdoving. De implantoloog boort kleine gaatjes in het kaakbot. Daarna plaatst hij de implantaten in het kaakbot. De implantaten worden tijdelijk afgesloten met genezingskapjes, zodat zij volledig kunnen genezen. De eerste dagen mag u geen zwaar werk verrichten en dient u uw mond goed schoon te houden.

De tandtechnicus gaat bezig met de vorming van uw nieuwe tanden en kiezen. Het klikgebit maken we op basis van uw kaken, zodat het altijd precies past. Zodra uw mond genezen is, past u het gebit voor de eerste keer. Hierna kunt u het gelijk dragen of voert de tandarts de laatste aanpassingen door.

Genezing na het plaatsen van het klikgebit

Het genezingsproces en de genezingsduur verschillen per persoon. Het geheel neemt tussen de zes weken en zes maanden in beslag. De genezingsduur is afhankelijk van de plaatsing in de boven- of onderkaak, uw herstelvermogen en het soort implantaat. Het dragen van het gebit kan plaatsvinden als de kaak volledig is hersteld. Nu kunt u weer genieten van een stralende lach en ongestoord eten en praten. Uw klikgebit heeft een goede verzorging nodig, uw tandarts adviseert u graag over deze verzorging.

Kosten klikgebit

De tarieven van een klikgebit zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Sinds 1 januari 2017 wordt 92% van de kosten van een klikgebit vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering krijgt u de rest wel of niet vergoed. Houd wel rekening met uw wettelijk eigen risico! Neem contact op met uw verzekeraar voor meer informatie.

Verschil klikgebit en kunstgebit

Een klikgebit is net als een kunstgebit een gebitsprothese ter vervanging van tanden en kiezen. Bij een klikgebit wordt gebruikgemaakt van implantaten, bij een kunstgebit niet. Bovendien kan een klikgebit een gedeelte van het gebit vervangen, een kunstgebit kan dat niet.

Voordelen klikgebit

 • Geen ingevallen wangen
 • Betere smaakbeleving
 • Betrouwbaar gebit dat goed vastzit
 • Behoud van uw gezichtscontouren
 • Geen last meer van bijkomende pijntjes
 • Eenvoudig onderhoud
 • Sterker kauwvermogen
 • 92% vergoeding door de zorgverzekeraar

Voordelen kunstgebit

 • Gemakkelijk onderhoud
 • Gemakkelijk indoen en uitnemen
 • Lagere kosten

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik mijn prothese schoon?

De implantaten houdt u het beste dagelijks schoon met een elektrische tandenborstel met een kleine borstelkop en speciale tandpasta, verkrijgbaar bij de apotheek. Het klikgebit zelf reinigt u dagelijks grondig met een protheseborstel en speciaal reinigingsmiddel.

Hoelang gaat een klikgebit mee?

De implantaten waarop het klikgebit wordt geplaatst, gaan een leven lang mee. De levensduur van het klikgebit zelf is min of meer gelijk aan die van het kunstgebit: tussen de vijf en acht jaar. Goed onderhoud vergroot de levensduur. We raden u daarom aan uw klikgebit en het implantaatsysteem ieder halfjaar te laten controleren en reinigen door een mondhygiënist.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die in uw kaak wordt geplaatst. De implantaten zijn gemaakt van titanium, soms met een keramische laag. De implantoloog plaatst ze onder verdoving in de kaak. Bij een klikgebit plaatst de arts tussen twee implantaten een steg, een horizontale verbinding, waarop het gebit wordt geklikt.

Wordt een klikgebit vergoed?

Als de tandeloze onderkaak dusdanig is geslonken dat een regulier kunstgebit niet meer geplaatst kan worden, vergoedt de zorgverzekeraar een klikgebit vanuit de basisverzekering. Toestemming van de verzekeraar is wel vereist.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met onze kliniek? Dan kunt u bellen met Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein via telefoonnummer 020 – 625 5930 of een e-mail sturen naar info@tandartsleidseplein.nl.

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109