Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Kroon plaatsen bij Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein

Een kroon laat u plaatsen om een beschadigde of ontbrekende tand of kies te vervangen. Het is een duurzame vervanging waarmee we uw kauwfunctie en glimlach herstellen. Met een kroon eet en drinkt u weer pijnvrij en lacht u weer zonder zorgen.

 • Duurzame vervanging van beschadigde of ontbrekende tanden en kiezen
 • Behandeld door ervaren tandarts-implantoloog
 • Ook ’s avonds en op zaterdag geopend

Onze tandarts laat u graag zien wat een kroon voor uw gebit kan betekenen. Neem contact op via onderstaande gegevens of maak een afspraak via onze online afsprakenmodule.

Afspraak maken

Binnenlopen voor een afspraak is ook mogelijk. Op donderdagavond en op zaterdag zijn we ook geopend voor behandelingen.

Contact

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam (route)
Tel. 020 - 625 5930
E. atl.tandarts@gmail.com

Onze openingstijden

Maandag:    08.00 - 14.00
Dinsdag:      08.00 - 17.00
Woensdag:  08.00 - 17.00
Donderdag: 08.00 - 17.00
Vrijdag:        08.00 - 14.00
Zaterdag:     09.00 - 14.00
Zondag:        Gesloten

 

Wanneer is een kroon nodig?

Wij plaatsen kronen om beschadigde of ontbrekende tanden en kiezen te vervangen. Daarnaast is een kroon nodig als:

 • Uw eigen tand of kies te weinig houvast biedt voor een vulling.
 • U niet tevreden bent over uw glimlach door een ontbrekende tand of kies.
 • Uw tand of kies verkleurd of beschadigd is.

 

De behandeling

Een kroon wordt in meerdere tandartsafspraken geplaatst. Tijdens de behandeling zal de tandarts:

 1. De beschadigde tand of kies bewerken om ruimte te creëren voor de kroon.
 2. Een afdruk van uw beet maken om er een gipsmodel van construeren. Op basis hiervan maakt het tandtechnisch laboratorium de kroon.
 3. In overleg met u de kleur van de kroon bepalen. We adviseren om een tandeigen kleur te kiezen die overeenkomt met uw eigen tanden en kiezen.
 4. Een tijdelijke kroon in uw mond plaatsen, terwijl de definitieve kroon door het tandtechnisch laboratorium wordt gemaakt op basis van het model. Met de tijdelijke kroon kunt u gewoon eten en drinken, maar harde of kleverige producten eten is niet raadzaam.
 5. De definitieve kroon in uw mond plaatsen tijdens een tweede afspraak.

Als een tand of kies te veel beschadigd is zal het getrokken moeten worden. Op de plek van de getrokken tand wordt dan eerst een implantaat geplaatst, waar de kroon vervolgens op bevestigd wordt.

 

Onze tandarts voor kronen

Tandarts De Bye zijn specialisme is implantologie, daardoor heeft hij ook veel ervaring met het plaatsen van kronen en bruggen. Neem contact op voor een consult met tandarts De Bye of loop binnen in de praktijk.

Tel. 020 - 625 5930 E.j.debye@tandartsleidseplein.nl

 

Kosten en vergoeding

De kosten van een kroon zijn onder meer afhankelijk van het materiaal en de tarieven van het tandtechnisch laboratorium. Een behandeling met kronen kost meer dan 250 euro, daarom ontvangt u voorafgaand aan de behandeling een kostenindicatie.

Een behandeling met kronen wordt nooit vanuit de basisverzekering vergoed. Om aanspraak te maken op een vergoeding dient u aanvullend verzekerd te zijn. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om te controleren of u recht heeft op een vergoeding van (een deel van) de kosten.

 

Veelgestelde vragen over kronen

Hieronder heeft onze tandarts een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wat is een kroon?

Een kroon is een soort metalen kapje dat over een bewerkte tand of kies wordt geplaatst. Het is een duurzame vervanging om een beschadigde tand of kies te vervangen en de vorm en functie ervan te herstellen.

Hoe lang gaat een kroon mee?

Kronen zijn gemaakt van duurzaam materiaal, zoals metaal of porselein. Over het algemeen gaat een kroon langer dan tien jaar mee.

Is napijn mogelijk na de behandeling?

Na de behandeling is het mogelijk dat de bijgewerkte tand, waar de kroon op zit wat gevoelig is. Dit gevoel van napijn is tijdelijk en goed te bestrijden met een paracetamol. Als de gevoeligheid aanhoudt of toeneemt, dan moet u contact opnemen met de praktijk.

Hoe onderhoud ik mijn gebit met een kroon?

Goede mondhygiëne en regelmatig onderhoud is essentieel om een gezond gebit te behouden. Vooral het gebied rondom de kroon, aan de rand bij het tandvlees is gevoelig voor bacteriën. Hier blijft namelijk gemakkelijk tandplak achter. Daarom is het raadzaam om extra aandacht te besteden aan dit gebied tijdens het poetsen.

 

Consult voor kronen aanvragen

Neem contact op voor een consult met onze tandarts door te bellen naar 020 – 625 5930 of door een e-mail te sturen naar info@tandartsleidseplein.nl. Tijdens deze afspraak laten we u graag zien wat een kroon voor uw glimlach en kauwfunctie kan betekenen. U heeft dan ook alle gelegenheid om uw vragen te stellen.

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109