Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Kunstgebit Amsterdam Concept

Met een kunstgebit kunt u zorgeloos eten, praten en lachen wanneer u zelf geen tanden en kiezen meer heeft. We begrijpen dat het heel vervelend is als uw eigen tanden uitvallen of getrokken moeten worden. Maar met een kunstgebit geniet u weer van een prachtig gebit en een stralende glimlach. Maak een afspraak met onze tandarts in Amsterdam en we maken een vervangend gebit op maat voor u.

 • U krijgt weer een prachtig, natuurlijk ogend gebit
 • Ook op donderdagavond en zaterdag kunt u bij ons terecht
 • Snel geholpen: wij hebben geen wachtlijst

Wilt u weten of een kunstgebit de beste oplossing is voor u? Maak een afspraak bij Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein en we vertellen u graag meer.

Afspraak maken

Adres- en contactgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam (route)
Tel. 020 - 625 5930
E. info@tandartsleidseplein.nl

Onze openingstijden

Maandag:08.00 - 17.00
Dinsdag:08.00 - 17.00
Woensdag:08.00 - 17.00
Donderdag:08.00 - 19.00
Vrijdag:08.00 - 14.00
Zaterdag:08.00 - 13.00
Zondag:Gesloten

Behandeling

Als u een kunstgebit nodig heeft, dan komt u een paar keer naar onze praktijk om de prothese aan te laten meten en te passen. We doorlopen de volgende stappen:

 1. Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw wensen en krijgt u een kostenopgave. We maken een gebitsafdruk, zodat we het kunstgebit op maat kunnen maken.
 2. Op basis van de gebitsafdruk maakt de tandarts gipsmodellen van uw kaken. Hiermee maakt hij beetplaten om de verhouding tussen uw boven- en onderkaak te bepalen.
 3. Met de beetplaten heeft de tandtechnicus een goed overzicht van uw gebit. Zo kan hij het kunstgebit passend maken.
 4. De mondprothese is klaar. Tijd om hem te passen. Zijn er pijnlijke randjes of gevoelige punten? Dan past de tandarts deze aan om het kunstgebit comfortabel te laten aanvoelen. Houd er wel rekening mee dat het gebit de eerste dagen sowieso wat vreemd aanvoelt, u moet er even aan wennen.

Verschil kunstgebit en klikgebit

Een kunstgebit is niet de enige manier om uw tanden en kiezen te vervangen. Een andere optie is het klikgebit. Een kunstgebit zuigt zich vast aan uw kaken, terwijl u een klikgebit vastklikt op implantaten in uw kaak. Hieronder vindt u de voordelen van beide soorten protheses.

Voordelen kunstgebit

 • U heeft geen operatie nodig. Bij een klikgebit brengt de tandarts de implantaten operatief in de kaak aan.
 • Gemakkelijk uit uw mond te nemen.
 • U maakt een kunstgebit gemakkelijker en sneller schoon dan een klikgebit.

Voordelen klikgebit

 • Een klikgebit zit stevig vast op implantaten.
 • Betere smaakbeleving, omdat het gehemelte niet bedekt is.
 • U lacht, eet en praat probleemloos.
 • Geen last van drukplekken.

Veelgestelde vragen over kunstgebitten

Wat moet ik doen als mijn prothese kapot is of niet meer goed past?

Dat een kunstgebit goed zit is essentieel. Daarom raden we u aan om een afspraak te maken bij de tandarts als hij niet meer past. De tandarts kan de prothese dan rebasen, oftewel weer op maat maken. Is uw kunstgebit kapot? Ook dan is het verstandig om een afspraak te maken. De tandarts repareert de mondprothese of maakt een nieuwe voor u.

Moet ik mijn kunstgebit zelf betalen?

U krijgt uw kunstgebit voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent wel dat u uw eigen risico moet betalen. Voor de overige 25% kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Moeten er tanden of kiezen getrokken worden voordat u een kunstgebit kunt dragen? Dan dient u hier ook aanvullend voor verzekerd te zijn.

Moet ik met een kunstgebit nog naar de tandarts?

Ja, we raden u aan om regelmatig op controle te komen bij de tandarts. U heeft natuurlijk geen eigen tanden meer, maar de tandarts controleert uw tandvlees, kaak en kunstgebit. Uw kaak slinkt bijvoorbeeld als er geen tanden en kiezen meer in zitten. Past het kunstgebit nog goed? Zijn er pijnpunten of heeft u andere klachten? Dan verhelpt de tandarts deze.

Maak een afspraak

Bel 020 - 625 5930 of mail naar info@tandartsleidseplein.nl en maak een afspraak. U krijgt meer informatie over een kunstgebit en een prijsopgave. We kunnen direct een volgende afspraak plannen om u het gebit aan te meten.

Naam*
E-mailadres*
Telefoon*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109