Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controle onderzoeken onze tandartsen en preventieassistente de gezondheid van uw gebit. We adviseren om elk half jaar bij ons langs te komen, zodat we mond- en gebitsproblemen tijdig kunnen signaleren en voorkomen. Door deze preventie waarborgen we uw mondgezondheid. Als het nodig is, verwijderen we tijdens de controle overtollig tandsteen en polijsten we uw tanden en kiezen met fluoride.

INSCHRIJVEN 020 625 5930

Tijdens onze periodieke controle:

  • Besteden we extra aandacht aan preventie van gebitsproblemen
  • Reinigen en polijsten we uw tanden en kiezen
  • Maken we een behandelplan op maat voor uw gebit
  • Waarborgen we uw mondgezondheid

Ik ga twee keer per jaar naar Tandarts Amsterdam Leidseplein voor de periodieke tandartscontrole. Mijn gebit is gezond en stralend door de goede controle, reiniging en adviezen.

Uw tandarts in Amsterdam Centrum

Maak een afspraak voor de periodieke controle bij uw tandarts in Amsterdam Centrum. Onze praktijk bevindt zich nabij het Leidseplein. Vul het afsprakenformulier online in of kom bij ons langs voor het maken van een afspraak.

Onze openingstijden

Maandag:    08.00 - 14.00
Dinsdag:      08.00 - 17.00
Woensdag:  08.00 - 17.00
Donderdag: 08.00 - 17.00
Vrijdag:        08.00 - 14.00
Zaterdag:     09.00 - 14.00
Zondag:        Gesloten

Contact

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109

 

Afspraak maken

Hoe werkt onze halfjaarlijkse controle?

Met de juiste mondhygiëne en -verzorging voorkomen we tandheelkundige problemen. Tijdens de periodieke controle wordt uw gebit daarom onderzocht door onze tandarts en vervolgens grondig gereinigd door de preventieassistent. De controleafspraak duurt gemiddeld 20 minuten.

Stap 1: controle door onze tandarts

Onze tandarts controleert uw gebit en tandvlees zorgvuldig om eventuele problemen al in een vroeg stadium op te sporen en te verhelpen. We onderzoeken uw gebitsconditie en controleren op gaatjes. Soms is het hiervoor noodzakelijk om een röntgenfoto te maken om het gebit goed in kaart brengen.

Stap 2: controle door onze preventieassistente

Onze preventieassistentes reinigen uw tanden, kiezen en tandvlees. Hierdoor worden tandplak, tandsteen en aanslag verwijderd. Vervolgens polijsten zij uw tanden en kiezen. Ook wanneer u last heeft van klachten zoals een slechte adem, kunt u terecht bij onze preventieassistentes.

Stap 3: uitleg over mondverzorging

Wanneer uw gebit gecontroleerd en gereinigd is, krijgt u advies en voorlichting over uw dagelijkse mondhygiëne en het voorkomen van gebitsproblemen zoals gaatjes. De preventieassistente legt uit waardoor gaatjes en tandvleesaandoeningen ontstaan en hoe u uw gebit het beste kunt verzorgen.

Stap 4: eventuele vervolgafspraak

Wanneer we tijdens de tandartscontrole een probleem tijdig signaleren, is dit vaak eenvoudig te behandelen. Is het probleem complexer, dan plannen we samen een vervolgafspraak. In de meeste gevallen kunt u bij uw eigen tandarts terecht. In enkele gevallen verwijzen we u door naar een specialist binnen onze praktijk.

Tips voor een goede mondgezondheid

Door uw tanden, kiezen en tandvlees gezond te houden, creëert u een goede mondgezondheid en voorkomt u gebitsproblemen. Met onderstaande tips houdt u uw gebit gezond:

  • Bezoek tweemaal per jaar onze praktijk voor de periodieke controle
  • Laat uw gebit regelmatig reinigen door onze preventieassistente
  • Poets uw tanden minimaal twee keer per dag om gaatjes en tandplak te voorkomen
  • Gebruik hulpmiddelen zoals flosdraad, ragers of tandenstokers om uw gebit te reinigen

Ik vond het altijd onzin om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan. Toen ik het op aanraden van de tandarts toch deed, merkte ik direct verschil. De tandplak bleef door de goede reiniging weg en mijn gebit ziet er gezond uit.

Kosten en vergoeding periodieke controle

De kosten voor een periodieke controle zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wat de precieze kosten voor u zijn, is afhankelijk van de verrichtingen die de tandarts bij u uitvoert. Wanneer een nabehandeling nodig is, zal de prijs hoger zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gemaakte kosten tijdens de controleafspraak:

Diagnostisch onderzoek

Behandeling Tarief
Periodieke controle (C11) €21,-
Probleemgericht consult (C13) €21,-

Preventieve mondzorg

Behandeling Tarief
Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten (M01) €12,39
Consult voor evaluatie van preventie, per 5 minuten (M02) €12,39
Consult voor evaluatie van preventie, per 5 minuten (M02) €12,39

Vergoeding door de zorgverzekeraar

De periodieke controle valt tot het achttiende levensjaar binnen de basisverzekering. Bent u achttien jaar of ouder, dan is het per verzekeraar en zorgpakket verschillend of de controle wordt vergoed. Wilt u er zeker van zijn dat de controle bij u vergoed wordt? Vraag uw zorgverzekering dan vooraf om een toelichting.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak vindt de periodieke controle plaats?

Wij raden iedereen aan om twee keer per jaar bij ons langs te komen voor een periodieke controle. Tijdens de controles inspecteren we het gebit en kunnen we snel inspelen op eventuele problemen.

Ik had altijd last van gaatjes en ging daarom altijd twee keer per jaar naar de tandarts voor een periodieke controle. Sinds ik ook naar de preventieassistente ga, is mijn gebit een stuk sterker en blijven de gaatjes weg.

Hoelang duurt de behandeling?

Een controleafspraak duurt bij ons gemiddeld 20 minuten. Binnen deze tijd controleert de tandarts uw gebit en reinigt en polijst de preventieassistente uw tanden en kiezen.

Moet ik voorafgaand aan de tandartsbehandeling nog iets doen?

Het is belangrijk dat u voordat u bij ons komt voor de controle, uw gebit zorgvuldig reinigt. Hierdoor kunnen we uw gebit beter onderzoeken.

Worden de kosten van de controle vergoed?

Tot een leeftijd van 18 jaar is iedereen 100% verzekerd voor de periodieke controle. Bij volwassenen vanaf 18 jaar zit de behandeling niet in het basispakket. Door een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten, wordt de tandartscontrole vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag bij uw verzekeraar na of u een volledige of gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Maak een afspraak voor uw periodieke controle

Voor meer informatie over de tandartscontrole of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen door te bellen naar 020 6255930. Ook kunt u ons contactformulier invullen.

Naam*
E-mailadres*
Telefoon*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109