Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Tanden bleken Amsterdam

Laat uw tanden bleken bij Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein om uw gebit snel diverse tinten witter te maken. Een bleekbehandeling biedt de oplossing wanneer u niet tevreden bent over de kleur van uw tanden en helpt u een stralende, witte glimlach te verkrijgen.

INSCHRIJVEN 020 625 5930

 • Inwendig en uitwendig, thuis tanden bleken
 • Onder professionele begeleiding van de tandarts
 • Ook behandelingen in de avond en op zaterdag

Bel 020 – 625 5930 voor meer informatie over tanden bleken. We geven u graag een indicatie van de kosten tijdens een telefonisch gesprek. U kunt ook direct een afspraak maken. Na ontvangst van uw bericht nemen we zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak in te plannen.

Uw tandarts in Amsterdam Centrum

Woont u in de buurt van het Leidseplein? U kunt ook direct binnenlopen om een afspraak te maken. We zijn elke werkdag en op zaterdag geopend.

Adres- en contactgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam (route)
Tel. 020 - 625 5930
E. atl.tandarts@gmail.com

Onze openingstijden

Maandag:    08.00 - 14.00
Dinsdag:      08.00 - 17.00
Woensdag:  08.00 - 17.00
Donderdag: 08.00 - 17.00
Vrijdag:        08.00 - 14.00
Zaterdag:     09.00 - 14.00
Zondag:        Gesloten

Afspraak maken

Kosten en vergoeding

De kosten van tanden bleken zijn afhankelijk van de bleekmethode. Bij uitwendig bleken zijn de kosten doorgaans lager, omdat u eenmalig de kosten van de bleeklepel en -gel betaalt. Bij inwendig bleken betaalt u voor elke afspraak, waardoor de kosten sneller oplopen.

De kosten van een bleekbehandeling worden niet vanuit de basisverzekering vergoed, omdat het geen behandeling is die invloed heeft op uw mondgezondheid. Bij uitzondering worden de kosten wel vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering, maar dat is enkel het geval bij verkleurde tanden of kiezen door ongevallen en/of wortelkanaalbehandelingen.

De bleekbehandeling

Tanden bleken is niet altijd de oplossing bij verkleurde tanden. Vullingen, facings, kronen en bruggen verkleuren bijvoorbeeld niet door een bleekbehandeling. Onze tandarts zal uw gebit voorafgaand aan de behandeling daarom uitgebreid beoordelen.

In onze praktijk bleken we op twee manieren:

Uitwendig (thuis)bleken

Onder uitwendig bleken verstaan we tanden bleken met een bleeklepel en -gel. De behandeling verloopt als volgt:

 1. Tijdens de eerste afspraak maakt de tandarts een afdruk van uw gebit.
 2. Vervolgens wordt er een gipsmodel gemaakt van uw gebitsafdruk. Het tandtechnisch laboratorium gebruikt het model om de bleeklepel te maken.
 3. De tweede afspraak zal in het teken staan van de instructies voor de bleekbehandeling en u krijgt de bleeklepel en de -gel mee naar huis.
 4. Breng de gel aan in de lepel om uw tanden te bleken. Herhaal dit totdat het gewenste resultaat behaald is. Gemiddeld is in één tot vier weken een mooi resultaat te zien.

Inwendig bleken

Wanneer tanden of kiezen na een ongeval beschadigd zijn of verkleurd door een wortelkanaalbehandeling, dan biedt inwendig bleken een mogelijke oplossing. Bij inwendig bleken wordt de verkleurde tand van binnenuit gebleekt:

 1. Tijdens de eerste stap maakt de tandarts een opening aan de achterkant van de tand of kies.
 2. Vervolgens brengt hij een bleekmiddel in en sluit hij de tand of kies af met een tijdelijke vulling.
 3. Afhankelijk van de behaalde kleur wordt dit proces (meerdere keren) herhaald.
 4. Nadat de tand of kies de gewenste kleur verkregen heeft, sluit de tandarts deze af met een definitieve vulling.

Voor-en-nafoto’s

[foto’s + beschrijving toevoegen]

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Hieronder heeft onze tandarts een aantal veelgestelde vragen over tanden bleken beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is tanden bleken?

Bij een bleekbehandeling zetten we uitsluitend geteste en veilige middelen in. Wij maken gebruik van waterstofperoxide, dat zorgt voor het bleekeffect. Bij tanden bleken wordt de structuur en vorm van uw gebit behouden, omdat de tandarts niet hoeft te boren. Daardoor is een natuurlijk en mooi resultaat te behalen.

Wanneer zie ik resultaat van een bleekbehandeling?

Hoe snel u resultaat ziet van tanden bleken is afhankelijk van de oorzaak van de verkleuring en de dikte van uw tandbeen. Gemiddeld ziet u na een tot vier behandelingen resultaat.

Hoelang is het effect van een behandeling zichtbaar?

Het effect van een bleekbehandeling is doorgaans een tot twee jaar zichtbaar, maar dat verschilt per persoon. Bepaalde (eet- en drink)gewoontes hebben namelijk nadelige invloed op het resultaat, zoals roken, koffie en thee. Daarnaast is het raadzaam om de eerste uren na de behandeling niet te eten, te drinken en/of te roken.

Is tanden bleken veilig?

Zowel inwendig als uitwendig bleken is niet slecht of schadelijk voor uw tanden en kiezen en geheel veilig, mits dat onder professionele begeleiding van een tandarts gebeurt. Thuisbleken met zelf gekochte bleekproducten raden we af, onder andere omdat deze producten lage concentraties waterstofperoxide bevatten waardoor het bleekeffect minder is.

Door een bleekbehandeling wordt het glazuur tijdelijk wel wat zachter, waardoor het gevoeliger is. Daarom is het raadzaam om enkele uren na de bleekbehandeling niet te eten, te drinken of te roken.

Waardoor verkleuren mijn tanden?

De kleur van tanden is genetisch bepaald, maar de mate van verkleuring wordt bijvoorbeeld ook beïnvloed door eten en drinken. Daarnaast zijn onderstaande oorzaken ook veelvoorkomend bij verkleuring:

 • Leeftijd
  Naarmate u ouder wordt neemt de dikte van het tandbeen van tanden en kiezen toe, waardoor de kleur ervan donkerder wordt.
 • Ongeval
  Tanden of kiezen die door een ongeval beschadigd raken en verkleuren. In bepaalde gevallen kan het weefsel aangetast worden, waarna een wortelkanaalbehandeling nodig is.
 • Wortelkanaalbehandeling
  Een wortelkanaalbehandeling kan in sommige gevallen resulteren in verkleuring door de vulling of het resterende weefsel in de tand of kies.

Afspraak maken

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken. Na ontvangst van uw bericht nemen we zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak in te plannen.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag die u graag direct beantwoord wilt hebben? Neem dan contact op door te bellen naar 020 - 625 5930.

Naam*
E-mailadres*
Telefoon*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109