Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Tanden en kiezen trekken concept

Bij ernstig tandbederf, een vergevorderde tandvleesontsteking of – gek genoeg – uitvallende tanden is het soms nodig om tanden en kiezen te trekken. De tandarts probeert altijd uw gebit te behouden, maar soms heeft een mondprobleem al zo veel schade aangericht dat dit niet meer lukt. Bij Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein krijgt u een verdoving, zodat u niets van de behandeling voelt én nemen we ruim de tijd om u te behandelen.

  • Pijnloos tanden en kiezen trekken dankzij verdoving
  • Onze tandartspraktijk is ook open op zaterdag
  • Geen wachtlijst, maak online snel een afspraak

Maak een afspraak met Amsterdamse Tandarts Leidseplein. We vertellen u graag wat we kunnen doen om uw gebit te behouden. Als het echt nodig is, trekken we uw tanden of kiezen.

Afspraak maken

Adres- en contactgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam (route)
Tel. 020 - 625 5930
E. info@tandartsleidseplein.nl

Onze openingstijden

Maandag:08.00 - 17.00
Dinsdag:08.00 - 17.00
Woensdag:08.00 - 17.00
Donderdag:08.00 - 19.00
Vrijdag:08.00 - 14.00
Zaterdag:08.00 - 13.00
Zondag:Gesloten

Moet u uw tanden en kiezen echt laten trekken?

De tandarts probeert uw tanden en kiezen altijd te behouden. Hij bekijkt uw gebit en onderzoekt de verschillende mogelijkheden. Uw eigen gebit heeft natuurlijk de voorkeur boven een kunstgebit, kroon of brug. Mocht de schade aan uw gebit te groot zijn, dan is het echter noodzakelijk om gebitselementen te trekken. Dit is in de volgende situaties het geval:

  • Tandbederf heeft uw tanden in zo’n ernstige mate aangetast dat sommige gebitselementen niet meer te herstellen zijn.
  • Een ernstige tandvleesontsteking tast uw tand- en kaakweefsel in een ernstige mate aan.
  • Er zijn al een aantal gebitselementen uitgevallen en u laat de overige tanden en kiezen trekken, zodat u een kunstgebit kunt dragen.

Behandeling

U krijgt voorafgaand aan de behandeling een lokale verdoving, zodat u er niets van voelt. Vervolgens trekt de tandarts een of meerdere tanden en kiezen. Als hij veel gebitselementen moet verwijderen, vindt dit soms plaats in meerdere behandelingen. Zo krijgt uw mond de tijd om goed te herstellen.

Kroon, brug of kunstgebit ter vervanging van uw tanden

Wanneer u tanden en kiezen laat trekken, stelt de tandarts een behandelplan op om de ontbrekende gebitselementen te vervangen. U wilt natuurlijk niet rondlopen met gaten in uw gebit. Er zijn verschillende manieren om uw gebit weer te laten stralen. Een kroon op een implantaat vervangt bijvoorbeeld één tand of kies. Met een brug vervangt u meerdere tanden en kiezen en een kunstgebit dient zelfs als substitutie voor de tanden in uw hele boven- of onderkaak.

Veelgestelde vragen over extractie van tanden en kiezen

Doet tanden trekken echt geen pijn?

Nee, bij Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein doet tanden en kiezen trekken echt geen pijn. U krijgt een verdoving, zodat u niets van de behandeling voelt. Dit prikje voelt u wel eventjes, maar daarna is (een deel van) uw kaak verdoofd. Eventuele napijn kunt u gewoon onderdrukken met paracetamol.

Kan de tandarts zomaar mijn tanden en kiezen trekken?

Nee, de tandarts analyseert uw gebit en bekijkt de verschillende opties. De extractie van tanden en kiezen vindt alleen plaats wanneer dit de enige of de beste oplossing is voor uw gebit. Bovendien overlegt hij altijd van tevoren met u wat hij gaat doen. U hoeft dus niet bang te zijn dat de tandarts zomaar of tegen uw zin tanden trekt.

Ik moet mijn verstandskiezen laten trekken, kan ik dit uitstellen?

Verstandskiezen trekt de tandarts soms preventief, omdat hij op foto’s kan zien dat ze in de toekomst problemen zullen veroorzaken. In dit geval is het mogelijk om het even uit te stellen, maar overleg dit altijd met de tandarts. Heeft u wel klachten? Dan raden we u aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken.

Afspraak maken

Ontdek hoe de tandarts uw gebit kan herstellen. Bel 020 625 5930 om een afspraak te maken voor een consult. U kunt ons ook mailen via info@tandartsleidseplein.nl.

Adresgegevens

Amsterdamse Tandartspraktijk Leidseplein
Zieseniskade 20
1017 RT Amsterdam

020 6255930
Spoed: 020 6861109